Wordt stamceldonor

Per jaar krijgen enkele duizenden mensen in Nederland te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben. Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen door middel van een stamceltransplantatie.

Voor patiënten met een bloedziekte die een stamceltransplantatie moeten ondergaan betekent een passende donor een laatste kans op leven. Helaas is er nog niet voor elke patiënt een perfecte match te vinden.

Ben jij tussen de 18 en 50 jaar dan kun jij die match zijn, door je aan te melden als stamceldonor! De kans dat je een match bent met een patiënt en daadwerkelijk stamcellen doneert is heel klein. Er is dus een grote groep potentiële donoren nodig!

Aanmelden kan via de site www.matchis.nl, hier is ook nog verdere informatie te vinden over hoe je stamcellen doneert en wat matchis precies doet.