De vereniging

Studievereniging HYSTERIA is dé studievereniging voor HBO-verpleegkundigen Gezondheid & Technologie op het Saxion. Studievereniging HYSTERIA is opgericht op 21 juni 1990 waardoor wij nu officieel 31 jaar bestaan! 
De 31 jaar dat HYSTERIA bestaat is de vereniging niet altijd actief geweest. HYSTERIA is een paar jaar slapend geweest waardoor wij nu sinds 8 jaar weer actief bezig zijn met het organiseren van verschillende activiteiten voor onze leden. Momenteel hebben wij meer dan 500 leden.
 
Het bestuur van HYSTERIA is voor het grootste deel gevestigd in Enschede, maar wij organiseren ook activiteiten voor de leden die de opleiding volgen in Deventer. Wij hebben ook een hok voor de studenten in Deventer. Het hok bevind zich op de vierde verdieping in de B vleugel.
 
Een studievereniging is wat anders dan een studentenvereniging. Een studievereniging zorgt ervoor dat studenten net wat extra uit hun studie kunnen halen. Wij richten ons juist op het verbreden en verdiepen van je studie. Wij bieden je de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het verpleegkundig vakgebied en nemen je mee naar verschillende interessante uitjes. Deze uitjes bestaan uit verschillende activiteiten zoals; symposium, gastcolleges, excursies of een cursus EHBO en reanimatie.
 
Daarnaast bouw je als lid van een studievereniging ook een groot sociaal netwerk op waar je tijdens je studententijd veel aan kunt hebben door bijvoorbeeld contact met ouderejaars. Ook hebben we verschillende sponsoren die jou kunnen helpen met zaken rondom je studie of voor fijne kortingen zorgen.

 XXVIII Bestuur (2022/2023)


 
Naast dat je veel voordelen kent als lid, kun je ook wat voor de studievereniging betekenen. De studievereniging kent verschillende commissies waar onze leden graag aan deel nemen.
 
Veel actieve leden verrichten taken in de commissies en vinden het leuk om samen activiteiten te organiseren voor de leden.
 
Het doel van HYSTERIA is te zorgen dat jij als student het maximale uit je studie- en studententijd haalt!
 
Volg ons op social media om te zien wat wij allemaal doen!
Instagram: @svhysteria
Facebook: SVHysteria
Website: svhysteria.nl
 

 
Namens het XXVIII Bestuur der S.V. HYSTERIA