De vereniging

Studievereniging HYSTERIA is dé studievereniging voor HBO-verpleegkundigen Gezondheid & Technologie op het Saxion. Studievereniging HYSTERIA is opgericht op 21 juni 1990 waardoor wij nu officieel 31 jaar bestaan! 
De 31 jaar dat HYSTERIA bestaat is de vereniging niet altijd actief geweest. HYSTERIA is een paar jaar slapend geweest waardoor wij nu sinds 8 jaar weer actief bezig zijn met het organiseren van verschillende activiteiten voor onze leden. Momenteel hebben wij meer dan 500 leden.
 
Het bestuur van HYSTERIA is voor het grootste deel gevestigd in Enschede, maar wij organiseren ook activiteiten voor de leden die de opleiding volgen in Deventer. Wij hebben ook een hok voor de studenten in Deventer. Het hok bevind zich op de vierde verdieping in de B vleugel.
 
Een studievereniging is wat anders dan een studentenvereniging. Een studievereniging zorgt ervoor dat studenten net wat extra uit hun studie kunnen halen. Wij richten ons juist op het verbreden en verdiepen van je studie. Wij bieden je de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het verpleegkundig vakgebied en nemen je mee naar verschillende interessante uitjes. Deze uitjes bestaan uit verschillende activiteiten zoals; symposium, gastcolleges, excursies of een cursus EHBO en reanimatie.
 
Daarnaast bouw je als lid van een studievereniging ook een groot sociaal netwerk op waar je tijdens je studententijd veel aan kunt hebben door bijvoorbeeld contact met ouderejaars. Ook hebben we verschillende sponsoren die jou kunnen helpen met zaken rondom je studie of voor fijne kortingen zorgen.

 XXVIII Bestuur (2022/2023)


 

XXVIII Bestuur 2022-2023

Voorzitter: Lynn Leferink
Secretaris: Loes Imming
Penningmeester: Bo Jansen
Commissaris Interne Betrekkingen Enschede: Daniek Veenhoven
Commissaris Interne Betrekkingen Deventer: Emma Gerritsen

Het achtentwintigste bestuur der studievereniging HYSTERIA bestaat uit vijf enthousiaste studenten van de opleidingen Verpleegkunde en Gezondheid & Technologie! Wij kijken uit naar een mooi jaar samen!

 
Namens het XXVIII Bestuur der S.V. HYSTERIA ‘Cura, ut valeas’