Studiegerelateerde activiteiten

HYSTERIA biedt leden de mogelijkheid om nét wat extra uit hun studie te halen. Wij richten ons juist op het verbreden en verdiepen van je studie. Wij bieden je de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het verpleegkundig vakgebied en nemen je mee naar verschillende interessante uitjes. Deze uitjes bestaan uit verschillende activiteiten zoals; symposium, gastcolleges, excursies of een EHBO en reanimatie!
Naast dat deze studiegerelateerde activiteiten erg leuk en interessant zijn, schrijft HYSTERIA voor deze activiteiten ook uren uit middels een certificaat voor jouw kwaliteitsregister! Is dat even mooi meegenomen!

Snijzaal
Meerdere malen per jaar biedt HYSTERIA de mogelijkheid aan leden om een bezoek te brengen aan een snijzaal. Op de snijzaal kan er een kijkje worden genomen in het menselijk lichaam onder begeleiding van een co-assistent. Een erg populaire en geliefde activiteit onder de leden!

Reanimatie AED- en EHBO-cursus
Als een slachtoffer stopt met ademen duurt het 4 minuten voordat het menselijk hart stopt met kloppen. Na 6 minuten zonder zuurstof kan er permanente hersenschade optreden. In meer dan 50% van dodelijke verkeersongevallen overlijdt het slachtoffer in de eerste paar minuten. Feit: de aanrijdtijd van een ambulance in Nederland is bij een ernstig (A1) ongeval gemiddeld 6,5 minuten. In deze belangrijke eerst minuten kan iemand met een EHBO training het verschil betekenen tussen leven en dood.

Jaarlijks biedt HYSTERIA een reanimatie-AED cursus en een EHBO-cursus aan. Leden van HYSTERIA krijgen hier veel korting op. Ook wordt er jaarlijks een herhalingscursus gegeven voor beide diploma’s. Deze cursus duurt ongeveer 8 dagen.

Body Worlds
De zoektocht naar geluk en liefde domineert onze levens, maar wát bepaalt of we gelukkig zijn?

Het anatomisch museum BODY WORLDS: The Happiness Project, in hartje Amsterdam, neemt bezoekers mee op een wonderbaarlijke reis door het menselijk lichaam, op zoek naar wat ons gelukkig maakt en wat het effect hiervan is op onze gezondheid!

MuZIEum
Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Daar kun je over lezen of een ervaringsdeskundige kan je erover vertellen, maar in het MuZIEum ervaar je het vooral zelf. Hoe kom je in vakantiesferen als je niets ziet? En hoe vind je de weg buiten? Lukt het jou om boodschappen te doen zonder iets te zien? Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent!

HYSTERIADOET
HYSTERIA gaat jaarlijks op bezoek bij een zorginstelling van Livio om de bewoners een leuke middag te verzorgen. De bewoners kunnen bijvoorbeeld spelletjes doen, er worden nagels gelakt en er word gedanst en gezongen. Dit is altijd een zeer geslaagde dag volgens de bewoners en onze leden!