Over S.V. HYSTERIA

Het doel van Studievereniging HYSTERIA is om te zorgen dat jij als student het maximale uit je studie- en studententijd haalt!

Studievereniging HYSTERIA is dé studievereniging voor HBO-verpleegkunde en Gezondheid & Technologie op het Saxion. De vereniging is opgericht op 21 juni 1990 waardoor wij nu officieel 33 jaar bestaan! De 33 jaar dat HYSTERIA bestaat is de vereniging niet altijd actief geweest. HYSTERIA is een paar jaar slapend geweest, waardoor wij nu sinds 9 jaar weer actief bezig zijn met het organiseren van verschillende activiteiten voor onze leden. We hebben momenteel meer dan 500 leden. Hiervan zijn er ongeveer 50 leden actief in verschillende commissies.

Het bestuur van HYSTERIA is gevestigd in Enschede en een deel in Deventer. Wij organiseren zowel activiteiten voor de leden die de opleiding volgen in Enschede als in Deventer. Sinds ongeveer 6 jaar hebben wij een ook een hok in Deventer deze bevind zich op de vierde verdieping in de B vleugel.

Een studievereniging is wat anders dan een studentenvereniging. Een studievereniging zorgt ervoor dat studenten nét wat extra uit hun studie kunnen halen. Wij richten ons juist op het verbreden en verdiepen van je studie. Wij bieden je de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het verpleegkundig vakgebied en nemen je mee naar verschillende interessante uitjes. Deze uitjes bestaan uit verschillende activiteiten zoals; symposium, gastcolleges, excursies of een cursus EHBO en reanimatie.

Daarnaast bouw je als lid van een studievereniging ook een groot sociaal netwerk op waar je tijdens je studententijd veel aan kunt hebben door bijvoorbeeld contact met ouderejaars. Ook hebben we verschillende sponsoren die jou kunnen helpen met zaken rondom je studie of voor fijne kortingen zorgen.

Enthousiast geworden? Kom gezellig een keer langs het hok of op een van onze aankomende activiteiten om kennis te maken! Wij kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Het XXX Bestuur der S.V. HYSTERIA, ‘Cura, ut valeas

EHBO-Cursus

Introductiekamp

Academiedagen Deventer

Academiedagen Enschede