Over ons

Studievereniging Hysteria is dé studievereniging voor HBO-verpleegkundigen Gezondheid & Technologie op het Saxion. Studievereniging Hysteria is opgericht op 21 juni 1990 waardoor wij nu officieel 29 jaar bestaan! De 29 jaar dat Hysteria bestaat is de vereniging niet altijd actief geweest. Hysteria is een paar jaar slapend geweest waardoor wij nu sinds 6 jaar weer actief bezig zijn met het organiseren van verschillende activiteiten voor onze leden. We hebben momenteel 472 leden. Hiervan zijn er ongeveer 70 leden actief in verschillende commissies.
Het bestuur van Hysteria is voor het grootste gevestigd in Enschede, maar wij organiseren ook activiteiten voor de leden die de opleiding volgen in Deventer. Sinds ongeveer 1,5 jaar hebben wij een ook een hok in Deventer deze bevind zich op de vierde verdieping in de B vleugel.
Een studievereniging is wat anders dan een studentenvereniging. Een studievereniging zorgt ervoor dat studenten net wat extra uit hun studie kunnen halen. Wij richten ons juist op het verbreden en verdiepen van je studie. Wij bieden je de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het verpleegkundig vakgebied en nemen je mee naar verschillende interessante uitjes. Deze uitjes bestaan uit verschillende activiteiten zoals; symposium, gastcolleges, excursies of een cursus EHBO en reanimatie.
Daarnaast bouw je als lid van een studievereniging ook een groot sociaal netwerk op waar je tijdens je studententijd veel aan kunt hebben door bijvoorbeeld contact met ouderejaars. Ook hebben we verschillende sponsoren die jou kunnen helpen met zaken rondom je studie of voor fijne kortingen zorgen.
Momenteel vieren wij ons lustrumjaar. Zoals je hierboven kan zien worden bij 21 Juni 2020 30 jaar! En dat willen wij samen met jullie vieren. Dit doen wij doormiddel van het organiseren van grote activiteiten. Elke maand van het Jaar zal er een activiteit plaatsvinden. Onze eerste activiteit vind plaats op 20 november in de Nachtkelder. Dit is het grote openingsfeest van het Lustrumjaar met als thema Hysteria door de tijd heen! Volg onze lustrumpagina op facebook voor meer informatie over het feest en andere activiteiten!

XXV Bestuur (2019-2020)

Naast dat je veel voordelen kent als lid, kun je ook wat voor de studievereniging betekenen. De studievereniging kent verschillende commissies waar onze leden graag aan deel nemen.
De verschillende commissies die Hysteria momenteel heeft zijn de activiteitencommissie Enschede, de activiteitencommissie Deventer,
de eerstejaarscommissie, de introductiecommissie Enschede, de introductiecommissie Deventer, de promotiecommissie, de symposiumcommissie, de lustrumreiscommissie, de lustrumcommissie en de kascontrolecommissie.
De 70 actieve leden verrichten taken in deze commissies en vinden het leuk om samen activiteiten te organiseren voor de leden.
Het doel van Hysteria is te zorgen dat jij als student het maximale uit je studie- en studententijd haalt!

Namens het XXV Bestuur der S.V. Hysteria