Livio

Livio biedt zorg aan circa 20.000 klanten in Twente en in de Achterhoek. Het gaat daarbij onder meer om thuiszorg, waaronder gespecialiseerde zorg, nachtzorg en ziekenhuis-verplaatste zorg. Op negen locaties zijn er woonzorgcentra waar wonen en zorg op geïntegreerde wijze worden geboden. Verpleeghuiszorg wordt geboden in twee hoofdlocaties in Enschede en Haaksbergen en in zeven locaties met kleinschalige verpleeghuiszorg. Verder bieden wij zorg aan permanent inwonende lichamelijk gehandicapten.

HYSTERIA is de studievereniging voor HBO-verpleegkundigen/ Gezondheid & Technologie op het Saxion. Reden voor de samenwerking is om de studenten vroegtijdig te interesseren voor een boeiende rol als verpleegkundige in de ouderenzorg en al kennis te laten maken met Livio als zorginstelling en werkgever! Hiervoor zal Livio haar kennis en expertise inzetten, om samen met Saxion, de toekomstig verpleegkundigen een nog bredere basis te bieden om het vak van verpleegkundige in de ouderenzorg optimaal en met veel plezier te kunnen uitvoeren.

Naast lezingen, symposia en gastlessen, zullen er ook praktische activiteiten worden georganiseerd, zoals Maatjes projecten en Doe-middagen met de cliënten van Livio.