De vereniging

Studievereniging Hysteria is dé studievereniging voor HBO-verpleegkundigen Gezondheid & Technologie op het Saxion. Studievereniging Hysteria is opgericht op 21 juni 1990 waardoor wij nu officieel 30 jaar bestaan! Omdat de vereniging officieel 30 jaar bestaat, betekend dit dat we momenteel in het lustrumjaar zitten. Dit betekend dat dit groot gevierd gaat worden doormiddel van allerlei extra grote activiteiten.
De 30 jaar dat Hysteria bestaat is de vereniging niet altijd actief geweest. Hysteria is een paar jaar slapend geweest waardoor wij nu sinds 7 jaar weer actief bezig zijn met het organiseren van verschillende activiteiten voor onze leden. Momenteel hebben we 474 leden.

Het bestuur van Hysteria is gevestigd in Enschede, maar wij organiseren ook activiteiten voor de leden die de opleiding volgen in Deventer. Een studievereniging is wat anders dan een studentenvereniging. Een studievereniging zorgt ervoor dat studenten net wat extra uit hun studie kunnen halen. Wij richten ons juist op het verbreden en verdiepen van je studie. Wij bieden je de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het verpleegkundig vakgebied en nemen je mee naar verschillende interessante uitjes. Deze uitjes bestaan uit verschillende activiteiten zoals; symposium, gastcolleges, excursies of een cursus EHBO en reanimatie.

Daarnaast bouw je als lid van een studievereniging ook een groot sociaal netwerk op waar je tijdens je studententijd veel aan kunt hebben door bijvoorbeeld contact met ouderejaars. Ook hebben we verschillende sponsoren die jou kunnen helpen met zaken rondom je studie of voor fijne kortingen zorgen.

XXV Bestuur (2019/2020)

Naast dat je veel voordelen kent als lid, kun je ook wat voor de studievereniging betekenen. De studievereniging kent verschillende commissies waar onze leden graag aan deel nemen.
De verschillende commissies die Hysteria momenteel heeft zijn de activiteitencommissie Enschede, de activiteitencommissie Deventer,
de eerstejaarscommissie, de introductiecommissie Enschede, de introductiecommissie Deventer, de promotiecommissie, de symposiumcommissie, de studiereiscommissie, de kascontrolecommissie, de lustrumcommissie, de promotiecommissie en de symposiumcommissie.
De 65 actieve leden verrichten taken in deze commissies en vinden het leuk om samen activiteiten te organiseren voor de leden.

Het doel van Hysteria is te zorgen dat jij als student het maximale uit je studie- en studententijd haalt!

Namens het XXV Bestuur der S.V. Hysteria